Самар, үр



САМАР, ҮРИЙН ХЭРЭГЛЭЭ, АЧ ТУС


Самар нь төрлөөсөө хамаарч 46-76% тос,  8-24% уураг агуулдаг учир ургамлын тос болон уургийн сайн эх үүсвэр болдог. Нийт тосны 1/2 орчмыг ханаагүй тосны хүчил эзэлнэ. Тосны фракц нь антиоксидант болон холестерол бууруулах үйлчлэл бүхий ургамлын стеролыг нилээд хэмжээгээр агуулдаг. Самар нь эслэг, антиоксидант бодис, Е аминдэм, фолийн хүчил, магни, фосфор, кали, кальц, зэс,селенээр баялаг. Самар нь антиоксидант үйлчлэл бүхий фенолт нэгдлээр баялаг бөгөөд эдгээр нь самрын хальсанд давамгайлдаг. Тиймээс самрыг хальслаж, боловсруулалгүй түүхийгээр нь хэрэглэвэл эрүүл мэндэд тустай. Судлаачид самрын тогтмол хэрэглээ нь цусны холестерол, бага нягттай липопротейны түвшинг багасгаж, зүрх, судасны өвчний эрсдэлийг бууруулдаг болохыг тогтоогджээ.  Самар нь цусны саахрын хэмжээг нэмэгдүүлэх нөлөө үзүүлдэггүй тул чихрийн шижин өвчний үед хэрэглэх нь тохиромжой. 




Bookmark and Share

Үйл ажиллагаа


БАГАНУУР ХК-тай хамтран ажиллав. (1 жилийн өмнө)
Багануур ХК-ийн "Эрүүл уурхайчин" хөтөлбөрийн хүрээнд тус уурхайн ажиллагсад "Эрүүл зохистой хооллолт" сургалтанд хамрагдав.
БАНК САНХҮҮГИЙН АКАДЕМИ, БАНКНЫ ХОЛБООТОЙ ХАМТАРСАН СУРГАЛТ (1 жилийн өмнө)
Монголын Банкны Холбоо, Банк Санхүүгийн Академитай хамтран байгаль орчин, тогтвортой хөгжлийн чиглэлээр сургалт зохион байгуулав.
"УРГАМЛАН ХООЛ, ХҮНСНИЙ ҮЙЛДВЭРЛЭЛ-ХЭРЭГЛЭЭ" СУРГАЛТ (3 жилийн өмнө)
"Loving Hut" веган хоолны олон улсын сүлжээ зоогийн газрын Монгол дахь салбарын менежерүүд сургалтанд хамрагдав.

Бүгд ›


Ном хэвлэл


Бүгд ›


Facebook - т нэгдэх